Muska Nedir?

Arkadaşlar, Youtube Kanalıma Abone Olmayı Unutmayın.



Muska , bir kağıda Kur’an-ı Kerim’den şifa verici ve koruyucu ayetlerin yazılması ile bunun üzerine nefes edilmesidir.Burada dikkat edilmesi gereken husus, sadece kağıda yazı yazmak sureti ile bir tesir meydana gelmez. Bunu yazan kişinin yazılanlara manyetik bir nefes etmesi işlem için gereklidir.Kimi insan nefesiyle, kimisi gözleriyle, kimisi elleriyle manyetik akım vererek cinlerden veya havadan gelen manyetik akımın sebep olduğu rahatsızlığı yok ederler. Hz. Peygamber rahatsız olanların bazılarına, bazı sahabelerin nefes etmelerini, okumalarını, muskaya bazı şifa ayetlerinin yazılmasını tavsiye etmiştir.Hz Peygamber sahabelerle beraber otururken, birden biri koşarak Ey Allah’ın Resulü “Beni akrep soktu” deyince, sahabelerden bir tanesi “Ya Resulullah, ben Rukye yapabilir miyim?.” dedi. İzin alınca , Rukye yaptı, okudu, nefes etti. Rahatsızlık giderildi.Asrı saadet zamanında Hz. Peygamber kötülüğe ve şerre sebep olabilecek muska ve Rukye yi yasaklamıştır. İyilik ve sağlığa faydalı olabilecek muska ve Rukye ye izin vermiştir. Hz. Aişe validemize nazar isabet edip, rahatsız olduğunda, Hz. Peygamber ona muska yazılmasını ve bunu üzerinde taşımasını tavsiye etmiştir.Hz peygamber hastalığından dolayı muzdarip olan insanlara Kuran’dan sure ve ayetleri okuyup nefes ederlerdi.Aynı zamanda ağrıyan yerlere mübarek eliyle mesh ederlerdi ki bu bir manyetik pasdır bir biyo enerjidir.
Muska hazırlamanın bazı şartları vardır bunlar sırası ile;
1-Okunan ve yazılan şey ayet,sure,hadis veya manası anlaşılan dua olmalıdır.
2-Manası bilinmeyen bir takım isim,harf,resim ve işaretler kullanılamaz.Buna göre hazrılanan muskalar islamiyete göre haramdır.
3-Tıbbi tedavide olduğu gibi buradada şifayı verenin Allah olduğu unutulmayacak;Ondan başkasından hiç bir şey umulmayacaktır.
Dikkat edilecek bir husus da muska yazarken veya yazdırılırken İslama muhalif olan herşeyden uzak durmak gerekir.Ölçü İslam ve niyet Allah’ın rızası olmalıdır.

1 yorum:

Yorum Gönder

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More